Δρ. Φαίδρα Λογοθέτη

Η Φαίδρα Λογοθέτη είναι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπέυτρια. Σπούδασε Ψυχολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο. Ολοκλήρωσε με αριστείο τις μεταπτυχιακές της σπουδές (Master of Arts) στην Συμβουλευτική στο Πανεπιστήμιο του Keele της Μ. Βρετανίας  και έλαβε τον διδακτορικό της τίτλο στην Κλινική Ψυχολογία.

 

Μεταξύ άλλων, έχει εκπαιδευτεί στην Οικογενειακή Θεραπεία και την Θεραπεία Ζεύγους στην Μ. Βρετανία από την Penny Edwards (Oasis Center), στο Συνθετικό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας με τον Gerard Egan (The College of Ripon & York St. John), στην Εκλεκτική Ψυχοθεραπεία με τον Tony Bolger και τον John McLeod (University of Keele), στην Ψυχοθεραπεία Κρίσεων με τον Peter Titley (Hanley Crisis Intervention Center).

Έχει επίσης εκπαιδευτεί στο Μοντέλο Διαχείρισης Άγχους "Skilled Helper"  από τον ίδιο τον Καθηγητή Gerard Egan στο Loyola University του Σικάγο. Έχει εκπαιδευτεί στο Πρόγραμμα Μείωσης του Άγχους μέσω του Mindfulness (MBSR) καθώς και στο Πρόγραμμα Γνωσιακής Θεραπείας μέσω του Mindfulness για τη αντιμετώπιση της Κατάθλιψης (ΜBCT) στην Ιατρική Σχολή του University of Massachusetts των Η.Π.Α. Επίσης  έχει λάβει Εκπαίδευση στο Mindfulness στο Leiden University της Ολλανδίας. Είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Mindfulness από τον Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (British Psychological Society).

Έχει συνεργαστεί με το Παιδοψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και υπήρξε Επιστημονική Διευθύντρια και Ψυχοθεραπεύτρια του Κέντρου Hanley στη Μ. Βρετανία (Κέντρο Ενηλίκων που έχουν καταδικαστεί με αναστολή). Διηύθυνε για 20 χρόνια το ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΛΕΚΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ με στόχο την έρευνα στην Συμβουλευτική, καθώς και την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και εποπτεία επαγγελματιών της Ψυχικής Υγείας. Το 2002 ίδρυσε το ΚΕΝΤΡΟ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ LOVESMILES διοργανώνοντας σεμινάρια και ομιλίες σε όλη την Ελλάδα, Κύπρο και Μ. Βρετανία.

Εργάζεται στον χώρο της Ψυχικής Υγείας 30 χρόνια και έχει προσφέρει  Ψυχοθεραπευτική παρέμβαση σε περισσότερους από 9.500 ενηλίκους, ζευγάρια και οικογένειες, σε θέματα Αποτελεσματικής Επικοινωνίας, Διαχείρισης Συγκρούσεων, Διαχείρισης Κρίσεων, Ανάπτυξης της Αυτοεκτίμησης, Συναισθηματικής Ανθεκτικότητας και Ενδυνάμωσης. Πολύ δημοφιλή είναι τα  Προγράμματα της Αντιμετώπισης Άγχους και τα Προγράμματα Αντιμετώπισης της Κατάθλιψης που οργανώνει με μεγάλη επιτυχία  τα τελευταία 15 χρόνια.

Είναι ερευνήτρια σε σειρά Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και εισηγήτρια σε σεμινάρια και προγράμματα εκπαίδευσης όπως το PARCMAN, DRIVE κ.α. και έχει πλούσια συμμετοχή σε μεγάλο αριθμό επιστημονικών Συνεδρίων και Ημερίδων. Είναι Ιδρυτικό και Έγκριτο Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής, όπως επίσης και μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής. Επίσης κατέχει την Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Συμβουλευτικής.

‘Έχει υπάρξει επιστημονικός συνεργάτης και αρθρογράφος σε έγκριτες εφημερίδες και περιοδικά (Καθημερινή, Το Βήμα, Τα Νέα, Ελεύθερος Τύπος, Shape, Prevention, Επενδυτής, Κέρδος, Ψυχολογία Σήμερα, κ.α.). Επίσης, έχει πάρει μέρος σαν συνεργάτης σε πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές και για χρόνια υπήρξε η ραδιοφωνικός παραγωγός της εκπομπής Ψυχολογίας, «Ασκήσεις ηρεμίας» στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84. 

Επίσης, έχει διδάξει Συμβουλευτική Εκλεκτικής προσέγγισης σε μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Keele  της Μ. Βρετανίας.

To 2010 to βιβλίο της «Αγάπη μου απόψε θ’ αργήσω» από τις εκδόσεις ΙΒΙΣΚΟΣ -το πρώτο Ελληνικό βιβλίο για την ανδρική απιστία- έγινε best seller στην Ελληνική εκδοτική αγορά. Κυκλοφορεί μεταφρασμένο και στην Αγγλική γλώσσα από τις Εκδόσεις Amazon.

Επίσης από τις Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ έχουν κυκλοφορήσει τα ημερολόγιά της "Κάν' το να συμβεί φέτος-2018" και «Κάν’ το να συμβεί φέτος-2019”.
 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Φαίδρα στο 210-6232244.